Δεν υπάρχουν προϊόντα στη λίστα αγαπημένων σας.

5 τρόποι για έναν «ήσυχο» ύπνο

Αν σας συμβαίνει συχνά να χάνετε τον ύπνο σας, λόγω θορύβων στο υπνοδωμάτιο, μάθετε πώς να τους αποφύγετε. Ο θόρυβος επηρεάζει σοβαρά τον ύπνο σας, είτε προέρχεται από φασαρία που κάνουν οι γείτονες είτε από την κυκλοφορία στον δρόμο. Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να περιορίσετε τον θόρυβο.

Λευκός θόρυβος που δεν θα ακούτε

Μία λύση που πολλοί προτιμούν είναι η «κάλυψη» των ανεπιθύμητων ήχων. Οι μηχανές λευκού θορύβου είναι μικρές συσκευές που εκπέμπουν έναν συνεχόμενο, σταθερό θόρυβο βάθους – και συνήθως σας δίνουν διάφορες επιλογές, όπως ήχο ανεμιστήρα ή απαλής βροχής. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε την ένταση όπως προτιμάτε, ώστε να καλύψετε οτιδήποτε, από το ροχαλητό του συντρόφου σας έως το γαύγισμα του σκύλου του γείτονα.

Ωτοασπίδες

Η χρήση ωτοασπίδων είναι ένας από τους πιο εύκολους και πιο οικονομικούς τρόπους να εμποδίσετε τους ενοχλητικούς ήχους. Ακόμα κι αν δεν τις φορέσετε από την αρχή του ύπνου, μπορείτε να έχετε ένα ζευγάρι στο κομοδίνο σας, ώστε να τις χρησιμοποιήσετε αν χρειαστεί.

Περιορίστε τους ανεπιθύμητους θορύβους

Εξοπλίστε το υπνοδωμάτιό σας με πολλά υφάσματα για την ηχομόνωση και σκεφτείτε να καλύψετε τα ξύλινα πατώματα με χαλιά. «Ντύστε» το υπνοδωμάτιο με χαλιά, πολυθρόνες με καλύμματα και κρεβάτια με υφασμάτινη επένδυση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσετε τον ήχο.

Ηχομονωτικά παράθυρα

Αν δεν έχετε διπλά παράθυρα, επιλέξτε κουρτίνες με βαρύ ύφασμα, που εμποδίζουν τους εξωτερικούς ήχους. Μπορείτε να προσθέστε επιπλέον στρώσεις ηχομόνωσης, βάζοντας διπλές κουρτίνες ή να κάνετε έναν συνδυασμό κουρτινών με στόρια.

Καλύψτε τους τοίχους σας

Οι λεπτοί τοίχοι είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα, αλλά είναι κάτι που μπορεί να λυθεί εύκολα ενισχύοντας μάλιστα και τη διακόσμηση του χώρου σας. Περιορίστε τους ήχους που εισέρχονται στο υπνοδωμάτιο κρεμώντας ένα χαλί ή ένα ριχτάρι στον τοίχο σας. Έτσι, προσθέτετε μία διακοσμητική πινελιά στο δωμάτιο, δημιουργώντας παράλληλα ένα επιπλέον ηχομονωτικό φράγμα μεταξύ εσάς και του ανεπιθύμητου θορύβου.

Ανακαλύψτε περισσότερες ιδέες και λύσεις για να βελτιώσετε το περιβάλλον του υπνοδωματίου σας και τον ύπνο σας.