Δεν υπάρχουν προϊόντα στη λίστα αγαπημένων σας.

Υποστήριξη για τον καθαριστή αέρα

Ο αέρας στο σπίτι μπορεί στην πραγματικότητα να είναι πιο μολυσμένος από τον αέρα που αναπνέουμε έξω. Ο καθαριστής αέρα FÖRNUFTIG μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του αέρα στο σπίτι σας ενώ είναι εύκολος στη ρύθμιση, τη χρήση και τη συντήρηση. Μάθετε για τη χρήση του καθαριστή αέρα και πώς μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας σας.

Γιατί χρειαζόμαστε έναν καθαριστή αέρα στο σπίτι;

Συνήθως συνδυάζουμε την ατμοσφαιρική ρύπανση με τη μόλυνση του αέρα σε εξωτερικούς χώρους. Αλλά είναι κάτι πολύ σύνηθες και στον εσωτερικό χώρο του σπιτιού μας. Η μόλυνση του αέρα σε εσωτερικούς χώρους μπορεί να προκληθεί είτε από την εξωτερική ρύπανση που εισέρχεται στο σπίτι, είτε από τα χημικά που χρησιμοποιούνται στο σπίτι (στα έπιπλα, τα υφάσματα και τα προϊόντα καθαρισμού) , είτε από τις καθημερινές μας συνήθειες (όπως το μαγείρεμα) ή από άλλους παράγοντες όπως είναι η μούχλα και η γύρη. Επειδή περνάμε όλο και περισσότερο χρόνο μέσα στο σπίτι, ο εσωτερικός αέρας παίζει σημαντικό ρόλο για την υγεία μας.

Πώς λειτουργεί ο καθαριστής αέρα FÖRNUFTIG

Ο καθαριστής αέρα FÖRNUFTIG αφαιρεί τις οσμές, τη σκόνη, τον καπνό, τη γύρη και τα χημικά από τον αέρα του δωματίου με τη βοήθεια φίλτρων. Το προ-φίλτρο απομακρύνει μεγάλα σωματίδια όπως τρίχες και σκόνη, το φίλτρο για την απομάκρυνση των μικροσωματιδίων απομακρύνει μικρότερα αερομεταφερόμενα σωματίδια όπως σκόνη και γύρη μέχρι σωματίδια μεγέθους 2,5μm και το φίλτρο για τον καθαρισμό αερίων καθαρίζει τον αέρα από διάφορους αέριους ρύπους όπως πτητικές οργανικές ενώσεις (VOC’s) και φορμαλδεΰδη, ενώ μειώνει τις δυσάρεστες οσμές από το κάπνισμα και τη μαγειρική. Αυτό βελτιώνει την ποιότητα του αέρα και κάνει το σπίτι σας ένα ασφαλέστερο και πιο υγιεινό μέρος για εσάς και τους αγαπημένους σας.

Δείτε αυτό το βίντεο για να μάθετε πώς να ξεκινήσετε με τον καθαριστή αέρα FÖRNUFTIG

Πώς να χρησιμοποιήσετε τον καθαριστή αέρα FÖRNUFTIG

Ο καθαριστής αέρα FÖRNUFTIG έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί ακόμα και σε μικρούς χώρους. Καθαρίζει τον αέρα σε έναν χώρο 10 m2 και έχει τρία διαφορετικά επίπεδα λειτουργίας (χαμηλό - υψηλό, 1-3) για να καλύψει διαφορετικές ανάγκες καθαρισμού. Το βράδυ για παράδειγμα μπορείτε να ρυθμίσετε τον καθαριστή αέρα σε κατάσταση αναστολής (1, το χαμηλότερο επίπεδο) για να κοιμηθείτε ανενόχλητα ενώ καθαρίζεται ο αέρας στο υπνοδωμάτιό σας.

Δείτε αυτό το βίντεο για να μάθετε πώς να χρησιμοποιήσετε τον καθαριστή αέρα


Συνδέστε τον καθαριστή αέρα με την πρίζα με ασύρματο έλεγχο για ένα πιο έξυπνο σπίτι

Εάν συνδυάσετε τον καθαριστή αέρα με μία πρίζα με ασύρματο έλεγχο TRÅDFRI, μπορείτε να τον ελέγξετε από απόσταση από οποιοδήποτε σημείο στο δωμάτιο του σπιτιού σας. Έχοντας συνδέσει τον καθαριστή αέρα σας με την εφαρμογή IKEA Home smart, μπορείτε να ρυθμίσετε χρονόμετρα και να ελέγχετε τη συσκευή σας μέσω του τηλεφώνου σας.

Δείτε αυτό το βίντεο για να μάθετε πώς να χρησιμοποιήσετε τη πρίζα με ασύρματο έλεγχο TRÅDFRI με τον καθαριστή αέρα FÖRNUFTIG.

Δείτε τα σετ «έξυπνου» φωτισμού

Ποιο είναι το καλύτερο μέρος στο σπίτι για τον καθαριστή αέρα FÖRNUFTIG;

Η τοποθέτηση του καθαριστή αέρα FÖRNUFTIG είναι πολύ εύκολη. Πρέπει απλά να βεβαιωθείτε ότι η ροή του αέρα δεν περιορίζεται από άλλα αντικείμενα ενώ δεν βρίσκεται κανείς μπροστά από το άνοιγμα του αέρα ώστε να είναι εκτεθειμένος σε δυσάρεστες μυρωδιές και ρυπογόνο αέρα. 

Ο καθαριστής αέρα – air purifier FÖRNUFTIG έχει σχεδιαστεί για ευέλικτη χρήση στο σπίτι. Μπορείτε να τον μετακινείτε εύκολα από δωμάτιο σε δωμάτιο χάρη στην αποσπώμενη λαβή του. Μπορείτε να τον τοποθετήσετε στο δάπεδο με τη συμπεριλαμβανόμενη βάση ή να τον στηρίξετε στον τοίχο κατακόρυφα ή οριζόντια.

Δείτε αυτό το βίντεο για να μάθετε πώς να τοποθετήσετε τον καθαριστή αέρα στο τοίχο.


Ποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει έναν καθαριστή αέρα;

Ο καθαρός αέρας κάνει καλό σε όλους μας, αλλά είναι ιδιαίτερα ευεργετικός για άτομα που πάσχουν από ασθένειες όπως το άσθμα, οι αλλεργίες ή  άλλες ασθένειες του αναπνευστικού. Ο καθαριστής αέρα FÖRNUFTIG προσφέρει έναν ασφαλή τρόπο να βελτιώσετε την ποιότητα του αέρα για όλη την οικογένεια, συμπεριλαμβανομένου του παιδικού δωματίου. Απλώς βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά δεν έχουν πρόσβαση στον καθαριστή αέρα και ότι τα καλώδια είναι σταθερά τοποθετημένα στον τοίχο.

Φίλτρα για τον καθαριστή αέρα FÖRNUFTIG

Ο καθαριστής αέρα FÖRNUFTIG έχει σύστημα 3 φίλτρων: προ-φίλτρο, φίλτρο για απομάκρυνση σωματιδίων και φίλτρο για καθαρισμό αερίων. Το προ-φίλτρο στο μπροστινό μέρος απομακρύνει μεγάλα σωματίδια όπως τρίχες και σκόνη και μπορεί να καθαριστεί απλά με ηλεκτρική σκούπα. Η συσκευασία εμπεριέχει ένα αντικαταστάσιμο φίλτρο για το φιλτράρισμα σωματιδίων. Το φίλτρο αυτό απορροφά περίπου 99,95% των μικροσωματιδίων και απομακρύνει μικρότερα αερομεταφερόμενα σωματίδια όπως σκόνη και γύρη μέχρι μεγέθους 2,5μm. Μπορείτε ακόμη να εγκαταστήσετε το φίλτρο αερίων που καθαρίζει τον αέρα από διάφορους αέριους ρύπους όπως πτητικές οργανικές ενώσεις (VOC’s) και φορμαλδεΰδη και μειώνει τις δυσάρεστες οσμές από το κάπνισμα και τη μαγειρική. Τα φίλτρα σωματιδίων και αερίων δεν μπορούν να καθαριστούν, μπορούν μόνο να αντικατασταθούν.

Δείτε αυτό το βίντεο για να μάθετε πώς να χειρίζεστε τα φίλτρα του καθαριστή αέρα FÖRNUFTIG


Πώς μπορείτε να αντικαταστήσετε τα φίλτρα

Τόσο το φίλτρο σωματιδίων HEPA 12 όσο και το φίλτρο αερίων πρέπει να ελέγχονται τακτικά και να αντικαθίστανται κάθε έξι μήνες. Ωστόσο, κάθε σπίτι είναι διαφορετικό. Επομένως, ελέγχετε τακτικά εάν το φίλτρο είναι βρώμικο. Επιπλέον, η οθόνη LED σας υπενθυμίζει να ελέγξετε το φίλτρο και να το αντικαταστήσετε εάν είναι απαραίτητο. Για να ανοίξετε τη συσκευή, απλώς τραβήξτε το χερούλι που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά. Έτσι χαλαρώνετε το προ-φίλτρο. Για να αντικαταστήσετε το φίλτρο σωματιδίων και / ή αερίων, πρέπει πρώτα να αφαιρέσετε το προ-φίλτρο.

Για ποιό «έξυπνο» προϊόν χρειάζεστε βοήθεια;

Υποστήριξη για τον «έξυπνο» φωτισμό

Υποστήριξη για τα ηχεία

Υποστήριξη για την εφαρμογή IKEA Home smart & την πύλη δικτύου TRÅDFRI