Δεν υπάρχουν προϊόντα στη λίστα αγαπημένων σας.

Πώς να πετύχετε την τέλεια θερμοκρασία για έναν καλό ύπνο

Είναι ευρέως γνωστό ότι η λάθος θερμοκρασία τη νύχτα μπορεί να προκαλέσει παρεμβολές στον ύπνο σας. Με τις παρακάτω πέντε συμβουλές, θα μάθετε πώς να διασφαλίζετε την κατάλληλη θερμοκρασία του κρεβατιού και του υπνοδωματίου σας – επομένως και του σώματός σας – για να απολαμβάνετε έναν ποιοτικό ύπνο.

Χρησιμοποιήστε τη θερμοκρασία για να χαλαρώσετε

Υπάρχει λόγος που ένα μεγάλης διάρκειας, ζεστό μπάνιο μάς κάνει να αισθανόμαστε έτοιμοι για ύπνο. Μια πτώση της θερμοκρασίας του σώματος βοηθά να νυστάξουμε φυσικά. Οπότε, όταν πηγαίνουμε από το ζεστό μπάνιο σε ένα πιο δροσερό υπνοδωμάτιο και στη συνέχεια χαλαρώνουμε, η θερμοκρασία μας επανέρχεται σιγά σιγά στο φυσιολογικό και αυτό μπορεί να μας βοηθήσει να αποκοιμηθούμε.

Αλλάξτε τα σκεπάσματα

Γύρω στο 80% της θερμότητας του σώματος διαφεύγει μέσα από το πάπλωμα, γι’ αυτό αν συνήθως κρυώνετε τη νύχτα, βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα παχύ, ζεστό πάπλωμα με πλούσιο εσωτερικό υλικό και επιπλέον μαλακές κουβέρτες κοντά σας σε περίπτωση που χρειαστείτε επιπλέον σκεπάσματα.

Αφήστε το σώμα σας να αναπνεύσει

Αν ζεσταίνεστε κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα λευκά είδη μπορούν να σας βοηθήσουν. Χρησιμοποιώντας σεντόνια και κουβέρτες αντί για ένα πάπλωμα μπορείτε να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία του σώματός σας πιο εύκολα, ενώ επίσης ορισμένα υλικά είναι καλύτερα στο να σας κρατάνε δροσερούς σε σύγκριση με άλλα. Το lyocell είναι ένα υλικό που χρησιμοποιείται συχνά στα λευκά είδη κρεβατιού και πολλές φορές ως εσωτερικό υλικό για παπλώματα, το οποίο «αναπνέει» καλά και απομακρύνει την υγρασία.  

Επιλέξτε το σωστό στρώμα

Θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε τη θερμοκρασία που προτιμάτε να κοιμάστε και κατά την επιλογή ενός στρώματος. Ένα στρώμα ελατηρίων επιτρέπει καλή κυκλοφορία του αέρα και έτσι δε θα ζεσταθείτε πολύ κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αν από την άλλη, αγωνίζεστε να παραμένετε ζεστοί, προτιμήστε ένα στρώμα από υλικά που δεσμεύουν τη ζέστη, όπως είναι ο αφρός.

Ο αέρας κάνει τη διαφορά

Όπως είναι αναμενόμενο, ο αερισμός παίζει καθοριστικό ρόλο στη θερμοκρασία του υπνοδωματίου. Για να διατηρήσετε την επιθυμητή ζέστη, εμποδίστε τα ρεύματα με βαριές κουρτίνες και σκεφτείτε να τοποθετήσετε διπλά τζάμια. Αν χρειάζεται να έχετε τη θέρμανση ενεργοποιημένη όλη τη νύχτα, προσπαθήστε να είναι χαμηλά στο υπνοδωμάτιο, καθώς η κεντρική θέρμανση μπορεί να κάνει ένα δωμάτιο αποπνικτικό. Κατά τους πιο ζεστούς μήνες, ανοίξτε το παράθυρο και έχετε έναν ανεμιστήρα κοντά σας όταν χρειάζεται. 

Ανακαλύψτε περισσότερες ιδέες και λύσεις για να βελτιώσετε το περιβάλλον του υπνοδωματίου σας και τον ύπνο σας.