Δεν υπάρχουν προϊόντα στη λίστα αγαπημένων σας.

Συχνές ερωτήσεις και αντιμετώπιση προβλημάτων για τα ηχεία SYMFONISK

Ηχεία WiFi & ηχεία Bluetooth;

  • Tα ηχεία SYMFONISK χρειάζεται να συνδεθούν μέσω του τοπικού δικτύου WiFi, ενώ τα ηχεία ENEBY συνδέονται μέσω Bluetooth στη μουσική συσκευή σας.
  • Τα ηχεία ENEBY είναι η καλύτερη επιλογή σε περίπτωση που δεν έχετε σύνδεση WiFi στο σπίτι σας.
  • Tα ηχεία SYMFONISK είναι ιδανικά όταν θέλετε να παίζετε τα ίδια ή διαφορετικά τραγούδια σε διαφορετικά δωμάτια ταυτόχρονα.
  • Τα ηχεία με μπαταρία ENEBY είναι η κατάλληλη επιλογή για τις στιγμές που θέλετε να «πάρετε τη μουσική μαζί σας» στην παραλία ή στο πάρκο.

Πώς να λύσετε κοινά προβλήματα με το δίκτυο WiFi σας;

  • Βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας είναι συνδεδεμένη στο ίδιο δίκτυο WiFi με το ηχείο.
  • Δοκιμάστε να κάνετε επανεκκίνηση του WiFi router σας.
  • Είναι το WiFi σας αργό ή αναξιόπιστο ή δεν φτάνει όλα τα δωμάτια όπου θέλετε να έχετε το ηχείο SYMFONISK;
  • Δοκιμάστε να συνδέσετε ένα από τα ηχεία SYMFONISK στο router σας με το παρεχόμενο καλώδιο Ethernet.
  • Το ενσύρματο ηχείο SYMFONISK θα δημιουργήσει το δικό του δίκτυο WiFi αποκλειστικά για το σύστημα Sonos.

Εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα; Επικοινωνήστε με το ikea.gr/exupiretisi-pelaton/epikoinoniste-mazi-mas/.

Τι είναι το ηχοσύστημα Sonos;

Το Sonos είναι ένα ασύρματο οικιακό ηχοσύστημα με το οποίο μπορείτε να παίξετε μουσική, να δείτε ταινίες και τηλεόραση σε  όσους χώρους του σπιτιού σας θέλετε. Διαλέξτε μία υπηρεσία streaming μουσικής μέσω WiFi και παίξτε τη μουσική που σας αρέσει με υψηλής ποιότητας ήχο.

Πώς να συνδέσετε ένα ηχείο με το κινητό τηλέφωνο;

Κατεβάστε την εφαρμογή Sonos* και ακολουθήστε τις οδηγίες. Τοποθετήστε το ηχείο σας όπου θέλετε και βάλτε το στη πρίζα. Επιλέξτε την εφαρμογή στην οθόνη της συσκευής σας. Συνδεθείτε με το λογαριασμό σας Sonos ή δημιουργήστε έναν καινούριο αν δεν έχετε ήδη. Ακολουθήστε τα βήματα που περιγράφονται στην εφαρμογή ώστε να συνδεθεί το ηχείο SYMFONISK με το WiFi σας. Αφού συνδεθεί είστε έτοιμοι να παίξετε τη μουσική σας. Εσείς και όλοι όσοι βρίσκονται στο σπίτι και με όλες τις συμβατές συσκευές - smartphone, tablet και υπολογιστές. Τώρα είστε έτοιμοι να ρυθμίσετε το σύστημα Sonos και να ξεκινήσετε να παίζετε μουσική μέσω κάποιας υπηρεσίας Streaming. Όταν έρχονται φίλοι σας, μπορούν και αυτοί να κατεβάσουν την εφαρμογή και να παίξουν μουσική. Η εφαρμογή Sonos σας βοηθάει να αναζητήσετε γρήγορα όλες τις υπηρεσίες streaming και να εντοπίσετε την αγαπημένη σας μουσική, να την «στείλετε» σε διαφορετικά δωμάτια και να προσαρμόσετε την ένταση ή και να κάνετε άλλες ρυθμίσεις. Δεν χρειάζεται καν να βρίσκεστε στο ίδιο δωμάτιο με το ηχείο σας. Σε περίπτωση που και οι φίλοι σας έχουν την εφαρμογή Sonos, μπορούν και εκείνοι να κάνουν το ίδιο.

*Η εφαρμογή Sonos δεν είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμη στα ελληνικά.

Μπορώ να συνδέσω το ηχείο SYMFONISK στο σύστημα Sonos που έχω στο σπίτι;

Ναι, μπορείτε να συνδέσετε το ηχείο SYMFONISK στο σύστημα Sonos, καθώς το επιτραπέζιο φωτιστικό με ηχείο είναι 100% Sonos (ίδιο με το PLAY 1). Ο εξωτερικός σχεδιασμός είναι IKEA.

Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ των ηχείων Bluetooth και των ηχείων WiFi;

Η διαφορά φαίνεται όταν η συσκευή τηλεφώνου που είναι συνδεδεμένη μέσω Bluetooth με το ηχείο χτυπήσει. Τότε διακόπτεται η αναπαραγωγή μουσικής και το ηχείο Bluetooth αναπαράγει το κουδούνισμα του τηλεφώνου, την κλήση κλπ. Αντιθέτως όταν η σύνδεση είναι μέσω Wifi δεν διακόπτεται και δεν υπάρχει καθυστέρηση στον ήχο όπως συμβαίνει με το Bluetooth διότι με το SYMFONISK, τα τραγούδια αναμεταδίδονται από το δίκτυο WiFi (όχι από το τηλέφωνό σας).

Πρέπει να συνδέσω το ηχείο μου μέσω καλωδίου; (Γιατί υπάρχει μια θύρα Ethernet στο ηχείο;)

Οι θύρες Ethernet σάς επιτρέπουν να συνδέσετε το σύστημα Sonos απευθείας στο WiFi router σας. Εάν το δίκτυο WiFi σας δεν είναι αξιόπιστο ή δεν φτάνει σε όλες τους χώρους όπου θέλετε να χρησιμοποιήσετε το σύστημα Sonos, μπορείτε να δημιουργήσετε αυτόματα ένα αποκλειστικό ασύρματο δίκτυο Sonos συνδέοντας ένα προϊόν Sonos στο router σας με ένα καλώδιο Ethernet.

Όταν θα φεύγω από το σπίτι μου, η μουσική θα σταματάει να παίζει αυτόματα;

Όχι, δεν θα σταματήσει να παίζει καθώς το σύστημα δεν εξαρτάται από ένα μόνο τηλέφωνο ή μία συσκευή. Θα πρέπει να πατήσετε το κουμπί πάνω στο ηχείο ή μέσω της εφαρμογής* για να παύσει η αναπαραγωγή.

*Η εφαρμογή Sonos δεν είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμη στα ελληνικά.

Πόσα τηλέφωνα μπορώ να συνδέσω ταυτόχρονα σε ένα ηχείο;

Ένα τηλέφωνο δεν είναι συνδεδεμένο σε ένα μόνο ηχείο, αλλά με ολόκληρο το σύστημα. Με αυτό τον τρόπο μπορούν πολλές συσκευές να ρυθμίζουν το σύστημα ταυτόχρονα.

Πόσα ηχεία μπορώ να συνδέσω σε ένα σύστημα ταυτόχρονα;

Με ένα καλό δίκτυο μπορούν να λειτουργήσουν ικανοποιητικά περίπου 30 ηχεία. Ο ήχος σας δεν περιορίζεται σε ένα δωμάτιο. Η πραγματική ισχύς του συστήματος Sonos ξεκινά όταν προσθέτετε περισσότερα ηχεία. Μπορείτε να ελέγξετε διαφορετική μουσική σε διαφορετικά δωμάτια αλλά και να ομαδοποιήσετε όλα τα ηχεία σας σε κάθε δωμάτιο ταυτόχρονα. Επειδή όλα λειτουργούν ασύρματα, είναι εύκολο να γεμίσετε το σπίτι σας με μουσική, από δωμάτιο σε δωμάτιο.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το ηχείο SYMFONISK ως φορητό ηχείο;

Όχι, καθώς το ηχείο είναι αναγκαίο να είναι συνδεδεμένο με ρεύμα. Αλλά μπορείτε να το μετακινήσετε σε όλο το σπίτι σας καθώς θα επανασυνδεθεί αυτόματα στο σύστημα όταν συνδεθεί σε ρεύμα.

Είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσω τα ηχεία SYMFONISK στο μπάνιο;

Δεν συνιστούμε να χρησιμοποιείτε τα ηχεία SYMFONISK στο μπάνιο.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το ηχείο ως ράφι και πόσο βάρος αντέχει;

Ναι, το ηχείο μπορεί να αντέξει έως και 3 κιλά.

Μπορεί ένα ηχείο SYMFONISK να συνδεθεί με τηλεόραση / φορητό υπολογιστή / προβολέα;

Το ηχείο SYMFONISK δεν μπορεί να συνδεθεί απευθείας με την τηλεόραση, καθώς δεν έχει θύρα εισόδου. Ωστόσο αν έχετε ήδη ένα σύστημα Sonos συνδεδεμένο στην τηλεόρασή σας μπορείτε να το επεκτείνετε με τα ηχεία SYMFONISK χρησιμοποιώντας τα ως πίσω ηχεία, για μία εμπειρία οικιακού κινηματογράφου.

Θα σταματήσει η μουσική να παίζει εάν απενεργοποιήσω τη συσκευή που λειτουργεί την εφαρμογή Sonos*;

Θα σταματήσει να παίζει μόνο εάν η μουσική που ακούγεται είναι αποθηκευμένη στη συσκευή που απενεργοποιείτε. Τα κινητή τηλέφωνα, τα tablet και οι υπολογιστές μπορούν να ελέγχουν το σύστημα Sonos χρησιμοποιώντας την εφαρμογή (εφόσον είναι συμβατά). Αυτές οι συσκευές μπορούν επίσης να αποθηκεύουν μουσική για αναπαραγωγή του συστήματος Sonos. Η μουσική θα σταματήσει εάν απενεργοποιήσετε τη συσκευή που έχει αποθηκευμένη τη μουσική που παίζει το σύστημα Sonos. Ωστόσο, εάν ελέγχετε το σύστημα Sonos από το τηλέφωνό σας και παίζετε μουσική από το διαδίκτυο ή τον υπολογιστή σας, η μουσική δεν θα σταματήσει όταν απενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας. Είναι σαν να μην χρησιμοποιείτε το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασής σας ενώ η τηλεόραση είναι ενεργοποιημένη.

*Η εφαρμογή Sonos δεν είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμη στα ελληνικά.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το ηχείο Sonos χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο ή στο router;

Όχι. Το σύστημα Sonos απαιτεί σύνδεση στο διαδίκτυο και το router.

Πώς μπορώ να παίξω την προσωπική μου βιβλιοθήκη μουσικής και λίστες αναπαραγωγής μέσω του Sonos;

Στο κύριο μενού της εφαρμογής Sonos* θα δείτε την επιλογή " This Device”. Εδώ θα βρείτε τα αρχεία μουσικής και τις λίστες αναπαραγωγής που είναι αποθηκευμένα στην κινητή συσκευή σας.

*Η εφαρμογή Sonos δεν είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμη στα ελληνικά.

Θα σταματήσει να παίζει η μουσική εάν κλείσω την εφαρμογή Sonos*;

Όχι. Τα άλμπουμ, οι λίστες αναπαραγωγής ή οι ραδιοφωνικοί σταθμοί που παίζετε θα συνεχίσουν να παίζουν και όταν η εφαρμογή είναι κλειστή.

*Η εφαρμογή Sonos δεν είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμη στα ελληνικά.

Ποιές υπηρεσίες μουσικής λειτουργούν με το σύστημα Sonos;

Μεταβείτε στη σελίδα “Music Services” στην ιστοσελίδα Sonos.com για να μάθετε ποιες μουσικές υπηρεσίες είναι διαθέσιμες στο σύστημα Sonos της περιοχής σας.

Μπορεί το σύστημα Sonos να ελεγχθεί με φωνή; Ή συνεργάζεστε με άλλο φωνητικό έλεγχο, όπως το Google Home και το Amazon Alexa;

Δεν υπάρχει ενσωματωμένη λειτουργία φωνητικού ελέγχου. Ωστόσο μπορείτε να χειρίζεστε το σύστημα Sonos με το Amazon Alexa (όταν χρησιμοποιείται με μία από τις συσκευές Amazon όπως την Echo ή Dot) και το Google Home (χρησιμοποιώντας τις συσκευές του). Σε περίπτωση που η Sonos επιτρέψει την ενσωμάτωση άλλων υπηρεσιών, θα είναι δυνατή η χρήση φωνητικού ελέγχου και στο σύστημα Sonos.

Η εφαρμογή που ελέγχει τον ήχο μπορεί να ρυθμίζει και τα φώτα;

Για τα ηχεία SYMFONISK, η εφαρμογή Sonos* μπορεί να ελέγξει τον ήχο. Μπορείτε ωστόσο να ρυθμίσετε το φως με την εφαρμογή IKEA Home smart ή και χειροκίνητα.

Η εφαρμογή IKEA Home smart σας επιτρέπει να συνδέσετε συγκεκριμένη μουσική με «σκηνές» σας (π.χ. να ορίσετε να ανάβουν/σβήνουν συγκεκριμένα φωτιστικά, στόρια και μουσική με το πάτημα ενός κουμπιού ή δημιουργώντας ένα χρονοδιακόπτη).

*Η εφαρμογή Sonos δεν είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμη στα ελληνικά.

Χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια με τα ηχεία SYMFONISK;

Πώς να ξεκινήσετε με τα ηχεία SYMFONISK

Πως να χρησιμοποιήσετε τα ηχεία SYMFONISK