Skip to main content
Τώρα μπορείτε να αναζητήσετε προϊόντα ΙΚΕΑ, με χρήση εικόνας
Ανεβάστε φωτογραφία
Δείτε πώς δουλεύει

Βάφλες Benedict

Βάφλες Benedict με σάλτσα λεμόνι και άνηθο


ΜΕΡΙΔΕΣ: 4 άτομα                                                    ΧΡΟΝΟΣ: 20 λεπτά



ΥΛΙΚΑ:

1 συσκευασία βάφλες VÅFFLOR
4 αυγά
1 συσκευασία LÄCKERGOM σάλτσα με λεμόνι και άνηθο
100 g σπανάκι baby
1 ματσάκι σχοινόπρασο
1 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. ξύδι
1 κ.σ. αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Ζεστάνετε τις βάφλες στον φούρνο για λίγα λεπτά.
2. Παράλληλα, ετοιμάστε τα αυγά ποσέ.
Σε ένα ρηχό κατσαρολάκι με νερό που βράζει, προσθέστε το ξύδι και το αλάτι και χαμηλώστε τη
φωτιά.
3. Σπάστε τα αυγά και βάλτε τα ξεχωριστά σε μικρά μπολ ή ποτήρια.
4. Ανακατέψτε το νερό με κυκλικές κινήσεις, μέχρι να σχηματιστεί μία μικρή δίνη στο κέντρο.
Ρίξτε απαλά ένα αυγό ώστε αυτό να περιστρέφεται και το ασπράδι να στερεοποιηθεί γύρω από
τον κρόκο.
5. Μετά από λίγα λεπτά, αφαιρέστε το αυγό με ένα κουτάλι και έλεξτε αν είναι καλά μαγειρεμένο.
Θα πρέπει να είναι μαλακό στο κέντρο, αλλά να διατηρεί το σχήμα του όταν το ακουμπάτε. Ρίξτε
το αυγό σε ένα μπολ με ζεστό νερό και επαναλάβετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα αυγά.
6. Σε ένα ζεστό τηγάνι, σωτάρετε το σπανάκι με το βούτυρο και καρυκεύστε με αλάτι και
μπαχαρικά της επιλογής σας.
7. Ζεστάνετε τη σάλτσα με λεμόνι και άνηθο.
8. Σερβίρετε τις βάφλες με τα αυγά, το σπανάκι σωτέ και περιχύστε τη σάλτσα με ένα κουτάλι.
Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Είδη κουζίνας που θα χρειαστείτε για αυτή τη συνταγή

Δείτε όλα τα είδη κουζίνας
FÖLJSAM, σκεύος φούρνου, 503.112.69

FÖLJSAM σκεύος φούρνου

Τρέχουσα τιμή € 3,99
15 πόντους ανταμοιβής
(32)
VARDAGEN, Μπολ, 002.892.61

VARDAGEN Μπολ

Τρέχουσα τιμή € 0,99
(19)
RÖRT, κουτάλα, 402.784.68

RÖRT κουτάλα

Τρέχουσα τιμή € 1,99
5 πόντους ανταμοιβής
(36)
HEMLAGAD, τηγάνι, 32 cm, 104.622.36

HEMLAGAD τηγάνι, 32 cm

Αρχική τιμή € 22,00 Τρέχουσα τιμή € 9,99
45 πόντους ανταμοιβής
(5)