ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
- 3 κρόκους (μεσαία αυγά)
- 20g ζάχαρη
- 4 ασπράδια (μεσαία αυγά)
- 45g ζάχαρη
- 60g αλεύρι γ.ο.χ. (για όλες τις χρήσεις)
- 30ml γάλα
- 40ml ηλιέλαιο
- 2 πρέζες αλάτι
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ
- 150g κρέμα μασκαρπόνε
- 50g τυρί κρέμα
- 65g άχνη ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 110ml φυτική ή ζωική κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους και έπειτα προσθέτουμε την ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και τα αφρατεύουμε με μίξερ χειρός 4-5 λεπτά.
- Σε ένα δεύτερο μπολ αφρατεύουμε τα ασπράδι με την ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Με μια σπάτουλα, προσθέτουμε τα ασπράδια στους κρόκους σε 2-3 δόσεις ενώ ανακατεύουμε απαλά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι με κόσκινο και ανακατεύουμε.
- Τέλος, προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το εκχύλισμα βανίλιας και το γάλα και ανακατεύουμε.
- Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και το στρώνουμε ομοιόμορφα με σπάτουλα επάλειψης.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC και ψήνουμε για 10-12 λεπτά.
- Όταν βγάλουμε το παντεσπάνι ζεστό από τον φούρνο, το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε να κρυώσει.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ
- Σε ένα μπολ βάζουμε το μασκαρπόνε, το τυρί κρέμα, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι και την άχνη ζάχαρη και τα αφρατεύουμε για ένα λεπτό με μίξερ χειρός.
- Όταν το μείγμα στέκεται, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει ξανά το μείγμα.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ
- Απλώνουμε μια λεπτή στρώση από την μαρμελάδα κόκκινου μύρτιλου βιολογικής γεωργίας SYLT LINGON επάνω στο παντεσπάνι.
- Πάνω από την μαρμελάδα απλώνουμε την κρέμα μασκαρπόνε.
- Τοποθετούμε το παντεσπάνι στην κατάψυξη για 20-30 λεπτά.
- Κλείνουμε το παντεσπάνι σε ρολό και το τοποθετούμε για 3 ώρες στο ψυγείο.
- Διακοσμούμε με ένα εργαλείο διακόσμησης με την υπόλοιπη κρέμα μασκαρπόνε σε σχέδιο της επιλογής μας.
- Πασπαλίζουμε λίγη άχνη ζάχαρη και τοποθετούμε φρέσκα φρούτα.