ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΚΛΑ ΑΓΓΟΥΡΙΟΥ
- 1 αγγούρι
- 4 κοτσάνια άνηθο
- 400ml νερό
- 600ml λευκό ξίδι
- 50g αλάτι
- 15g σπόρους κόλιανδρου
- 15g σιναπόσπορο
- 15g μαύρους κόκκους πιπεριού
- 2 δαφνόφυλλα
- 6 σκελίδες σκόρδου
ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΟΥ
- ½ κουνουπίδι
- 35ml ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- 2 μικρά κλωνάρια σέλερι
- 60g αμύγδαλα με την φλούδα
- 1 κόκκινο μήλο
- 60g μαύρες σταφίδες
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑ ΤΑ PLANT BALLS HUVUDROLL
- 500ml νερό
- 200g καστανή ζάχαρη
- 12g τζίντζερ
- 4 σκελίδες σκόρδου
- 5g σριράτσα
- 30ml σησαμέλαιο
- 90g σάλτσα χόι σιν
- 120g κέτσαπ
- HUVUDROLL φυτικά κεφτεδάκια
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑ
- 1 γλυκοπατάτα
- 50ml ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΤΑΧΙΝΙ
- 40ml νερό
- 40ml ξύδι ρυζιού
- 80ml σόγια
- 10g σριράτσα
- 12g τζίντζερ
- 40g ταχίνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΚΛΑ ΑΓΓΟΥΡΙΟΥ
- Κόβουμε σε φέτες το αγγούρι.
- Ψιλοκόβουμε τον άνηθο.
- Για την άλμη, σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το νερό, το ξίδι, το αλάτι, τους σπόρους κόλιανδρου, τον σιναπόσπορο, τους κόκκους πιπεριού, τα δαφνόφυλλα.
- Μόλις έρθει σε βρασμό, αφήνουμε να σιγοβράσει για δέκα λεπτά και αποσύρουμε. Αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει λίγο.
- Σε ένα μπολ τοποθετούμε τις φέτες αγγούρι, το σκόρδο και τον ψιλοκομμένο άνηθο.
- Περιχύνουμε με την άλμη και αφήνουμε στην άκρη για 2 ώρες.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑ ΤΑ PLANT BALLS HUVUDROLL
- Σε ένα δοχείο προσθέτουμε το νερό, την καστανή ζάχαρη, τρίβουμε και προσθέτουμε το τζίντζερ και το σκόρδο, την σριράτσα, το σησαμέλαιο, την σάλτσα χόι σιν, το κέτσαπ, και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
- Σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε τα plant balls
- Τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
- Ρίχνουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε ελάχιστα, μέχρι να δέσει.
ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΟΥ
- Ψιλοκόβουμε το κουνουπίδι με το μαχαίρι.
- Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό, τοποθετούμε το ψιλοκομμένο κουνουπίδι και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
- Μόλις το κουνουπίδι είναι έτοιμο το σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Ψιλοκόβουμε το σέλερι.
- Κόβουμε τα αμύγδαλα σε χοντρά κομμάτια.
- Κόβουμε το κόκκινο μήλο σε κυβάκια.
- Σε τηγάνι με ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα αμύγδαλα, το σέλερι, το μήλο, τις μαύρες σταφίδες για τρία λεπτά μέχρι να ζεσταθούν.
- Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά με το πλιγούρι κουνουπιδιού.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΤΑΧΙΝΙ
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το νερό, το ξίδι ρυζιού, την σόγια, την σρίρατσα, τρίβουμε το τζίντζερ, το ταχίνι και ανακατεύουμε.