1. PINSA ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ, ΦΡΕΣΚΙΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΒΓΟ ΠΟΣΕ
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
- 500g ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 3 κ.γ. ζάχαρη
- Ρίγανη
- Πιπέρι
- ½ ματσάκι φρέσκο βασιλικό
ΓΙΑ ΤΗΝ PINSA
- 1 φέτα μαλακό λεπτό ψωμί GRÄDDAT
- Την σάλτσα ντομάτας
- 150g μοτσαρέλα τριμμένη
- 2 ντομάτες πολύχρωμες κομμένες σε ροδέλες
- 1 μεσαίο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
- Φρέσκια ρόκα
- Αβγό ποσέ
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
- Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, το αλάτι, την ζάχαρη, τη ρίγανη, το πιπέρι και τον βασιλικό.
- Βράζουμε για πέντε λεπτά, αφαιρούμε τον βασιλικό και ομογενοποιούμε με ραβδομπλέντερ για να γίνει σάλτσα.
ΓΙΑ ΤΗΝ PINSA
- Χρησιμοποιώντας ως βάση το μαλακό λεπτό ψωμί GRÄDDAT, απλώνουμε την σάλτσα ντομάτας, την τριμμένη μοτσαρέλα, τις ροδέλες ντομάτας και φέτες κρεμμυδιού.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C για 6-7 λεπτά.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Προσθέτουμε φρέσκια ρόκα, ένα αβγό ποσέ (προαιρετικά), ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
2. PINSA ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΡΙΚΟΤΑ ΚΑΙ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΡΙΚΟΤΑ
- 150g ρικότα
- 150g τυρί κρέμα
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 1 μέτριο κολοκυθάκι
ΓΙΑ ΤΗΝ PINSA
- 1 φέτα μαλακό λεπτό ψωμί GRÄDDAT
- Κρέμα από ρικότα
- Ψητά λαχανικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
- Φρέσκα φύλλα δυόσμου
- Ελαιόλαδο
- Κρέμα βαλσαμικού ή βαλσάμικο ξίδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΡΙΚΟΤΑ
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε την ρικότα και την κρέμα τυρί, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε τα υλικά μας. (Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα λεμονιού, μπούκοβο, κάρι ή όποιο άλλο μυρωδικό ή μπαχαρικό σας αρέσει.)
ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
- Σε ένα τηγάνι γκριλ, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο.
- Περιμένοντας να ζεσταθεί το τηγάνι γκριλ, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στα λαχανικά και τα τοποθετούμε.
- Ψήνουμε και από τις δύο μεριές μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να είναι ζουμερά από μέσα και τραγανά από έξω.
ΓΙΑ ΤΗΝ PINSA
- Χρησιμοποιώντας ως βάση το μαλακό λεπτό ψωμί GRÄDDAT, απλώνουμε την κρέμα ρικότας και τοποθετούμε πάνω τα ψητά λαχανικά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C για 6-7 λεπτά.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Προσθέτουμε φρέσκα φύλλα δυόσμου, ελαιόλαδο, κρέμα βαλσαμικού ή βαλσάμικο ξίδι, αλάτι, πιπέρι.
3. PINSA ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ,ΠΕΣΤΟ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
- ½ ματσάκι φύλλα βασιλικού
- 15g κουκουνάρι
- 20g τριμμένη παρμεζάνα
- 70ml ελαιόλαδο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 σκελίδα σκόρδο
ΓΙΑ ΤΗΝ PINSA
- 1 φέτα μαλακό λεπτό ψωμί GRÄDDAT
- Το πέστο βασιλικού
- 150g μοτσαρέλα τριμμένη
- 1 φιλέτο κοτόπουλο ψημένο σε φέτες
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
- Ντοματίνια
- Φρέσκα φύλλα βασιλικού
- Ξύσμα λεμονιού
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
Σε ένα γουδί, προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού, το κουκουνάρι, την τριμμένη παρμεζάνα, το ελαιόλαδο, αλάτι, μία σκελίδα σκόρδο και τα χτυπάμε με το γουδοχέρι. Εναλλακτικά, μπορείτε να το κάνετε και σε ένα μπλέντερ.
ΓΙΑ ΤΗΝ PINSA
- Χρησιμοποιώντας ως βάση το μαλακό λεπτό ψωμί GRÄDDAT, απλώνουμε το πέστο βασιλικού, την τριμμένη μοτσαρέλα και το ψητό κοτόπουλο κομμένο σε φέτες.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C για 6-7 λεπτά.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Μετά το ψήσιμο προσθέτουμε κομμένα πολύχρωμα ντοματίνια, φρέσκα φύλλα βασιλικού, ξύσμα λεμονιού, αλάτι, πιπέρι.