Δεν υπάρχουν προϊόντα στη λίστα αγαπημένων σας.

Πώς να νιώσετε άνετα όταν κοιμάστε

Η άνεση είναι το κλειδί για έναν καλό ύπνο. Αλλά πώς θα νιώθετε πιο άνετα στο κρεβάτι; Η αλήθεια είναι, πως όσο πιο άνετα νιώθετε στο κρεβάτι σας, τόσο πιο ποιοτικός είναι ο ύπνος σας. Παρόλο που όλοι έχουμε διαφορετικές επιθυμίες και ανάγκες, σε ό,τι αφορά την τέλεια διαμόρφωση του κρεβατιού, οι παράγοντες που μας βοηθούν να δημιουργήσουμε τις ιδανικές συνθήκες είναι ίδιοι.

Βρείτε το σωστό στρώμα

Όλοι μας έχουμε τις δικές μας προτιμήσεις όσον αφορά το είδος του στρώματος, αλλά ο γενικός κανόνας είναι ότι όσο πιο μεγάλο είναι το βάρος τόσο πιο σκληρό πρέπει να είναι το στρώμα. Αν μοιράζεστε το κρεβάτι και εσείς και ο/η σύντροφός σας προτιμάτε διαφορετικά είδη στρώματος, μπορείτε να επιλέξετε δύο μονά στρώματα που να ταιριάζουν στις προσωπικές σας ανάγκες, για να κοιμάστε και οι δύο καλύτερα.

Συνδυάστε με το κατάλληλο μαξιλάρι

Το μέγεθος του μαξιλαριού και το είδος του είναι επίσης πολύ σημαντικά για τη στήριξη της σπονδυλικής σας στήλης. Επιλέξτε ένα μαξιλάρι που συνεχίζει τη φυσική γραμμή της σπονδυλικής σας στήλης, από το κάτω μέρος της πλάτης σας μέχρι το κεφάλι σας. Θα ξέρετε ότι είναι το σωστό αν ο αυχένας και οι ώμοι σας χαλαρώσουν και η αναπνευστική οδός σας είναι ανοιχτή.

Ανακαλύψτε όλα τα είδη μαξιλαριών

Συμπληρώστε με λευκά είδη

Αν ξυπνάτε συχνά επειδή ζεσταίνεστε ή κρυώνετε, ή επειδή η αίσθηση των σεντονιών σας δεν είναι αυτή που θα θέλατε, τότε τα λευκά είδη μπορεί να επηρεάζουν τον ύπνο σας. Είναι σημαντικό να δοκιμάζετε ποια υλικά σάς ταιριάζουν. Το βαμβάκι είναι πάντα μια καλή πρώτη επιλογή, καθώς είναι απαλό, ανθεκτικό και επιτρέπει την κυκλοφορία του αέρα.

Δείτε όλα τα λευκά είδη μας

Σκεφτείτε τυχόν αλλεργίες

Μπορεί να έχετε αλλεργία στα ακάρεα χωρίς να το ξέρετε και η έρευνα έχει δείξει ότι όσοι είναι αλλεργικοί εμφανίζουν υψηλότερα ποσοστά διαταραχής ύπνου και κούραση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αν έχετε ανεξήγητο συνάχι, δυσκολία στην αναπνοή ή βήχα κατά τη διάρκεια της νύχτας, το πρόβλημα μπορεί να είναι η ποιότητα του αέρα, γι’ αυτό χρησιμοποιήστε ένα προστατευτικό μαξιλαριού ή στρώματος και πλύνετε τα λευκά είδη στους 60°C για να αντιμετωπίσετε τις επιπτώσεις μιας πιθανής αλλεργίας.

Ανακαλύψτε περισσότερες ιδέες και λύσεις για να βελτιώσετε το περιβάλλον του υπνοδωματίου σας και τον ύπνο σας.