Ποιο είναι το καλύτερο τηγάνι;
Το μαγείρεμα γίνεται μια μοναδική εμπειρία όταν χρησιμοποιείτε ποιοτικά, ανθεκτικά τηγάνια που κατανέμουν ομοιόμορφα τη θερμότητα και παραμένουν το ίδιο αποδοτικά για πολλά χρόνια. Όμως, ποιο τηγάνι ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας; Παρακάτω θα βρείτε όλες τις απαντήσεις για να κάνετε τη σωστή επιλογή.
Τηγάνι
Καλό είναι να αναρωτηθείτε τα παρακάτω προτού αγοράσετε ένα τηγάνι: «Ποιο είναι το στιλ μαγειρικής που ακολουθώ; Για πόσα άτομα μαγειρεύω; Πόσο αποθηκευτικό χώρο έχω διαθέσιμο; Χωράει ένα μεγάλο τηγάνι στα ντουλάπια/συρτάρια μου ή μήπως καλύτερα να αγοράσω δύο μικρά;». Επίσης, πρέπει να μετρήσετε τη διάμετρο των εστιών σας, ώστε η θερμότητα να κατανέμεται ομοιόμορφα σε όλο το σκεύος.
| Μερίδες | cm | Περιγραφή |
| 1-2 | 20 cm | Μικρό τηγάνι για ομελέτα ή ορεκτικά. |
| 2-3 | 24 cm | Μεσαίο τηγάνι κατάλληλο για οικογένεια τριών ατόμων ή γενναιόδωρη ποσότητα για δύο. |
| 3-4 | 28 cm | Μεγάλο τηγάνι κατάλληλο για οικογενειακό δείπνο ή όταν θέλετε περισσότερο χώρο για τηγάνισμα. |
| 5-8 | 32 cm | Πολύ μεγάλο τηγάνι για να μαγειρεύετε μεγάλη ποσότητα φαγητού με τη μία, για μεγάλες οικογένειες ή πολλούς καλεσμένους. |
Γκριλιέρα