Δεν υπάρχουν προϊόντα στη λίστα αγαπημένων σας.

Φυτικά κεφτεδάκια για τους λάτρεις του κρέατος

Τα μικρά πράγματα μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά. Πάρτε παράδειγμα τα νέα μας φυτικά κεφτεδάκια. Έχουν τη φοβερή γεύση και υφή που έχουν τα κλασικά κεφτεδάκια IKEA με μόνο 4% περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Αυτό σημαίνει ότι είναι το ίδιο νόστιμα, αλλά είναι και εξυπνότερα. Δοκιμάστε τα!

Τα κεφτεδάκια ΙΚΕΑ όπως δεν τα είχατε φανταστεί ποτέ.

Τα φυτικά κεφτεδάκια αποδεικνύουν ότι η διατροφή με λιγότερο κρέας στο μέλλον μπορεί να είναι εξίσου νόστιμη, είτε είστε λάτρης του κρέατος είτε όχι. Φτιαγμένα από πρωτεΐνη μπιζελιού, πατάτες, κρεμμύδια, βρώμη και μήλο, έχουν τη γεύση και τη ζουμερή αίσθηση που έχουν τα κλασικά κεφτεδάκια ΙΚΕΑ, αλλά χωρίς το κρέας. Για να επιτευχθεί η τέλεια γεύση κρέατος, προσθέσαμε νόστιμες ύλες, όπως μανιτάρι, ντομάτα και ψημένα λαχανικά.

Οι κανόνες του παιχνιδιού άλλαξαν.

Ο πλανήτης έρχεται αντιμέτωπος με επείγουσες κλιματικές προκλήσεις. Στην προσπάθειά μας να αναγνωρίσουμε τη σημασία ανάληψης επείγουσας δράσης, στην IKEA εργαζόμαστε σκληρά ώστε να πετύχουμε τον φιλόδοξο στόχο μας να συμβάλλουμε θετικά στο περιβάλλον έως το 2030. Ένα κομμάτι του παζλ είναι η αύξηση της αναλογίας τροφίμων φυτικής προέλευσης, όπως τα ολοκαίνουργια φυτικά κεφτεδάκια μας. Η υιοθέτηση μιας πιο φιλικής στάσης προς το περιβάλλον είναι σημαντική για όλους μας, είτε είμαστε λάτρεις του κρέατος είτε ημι-χορτοφάγοι, χορτοφάγοι ή βέγκαν.

«Στην IKEA, πωλούνται 1 δισεκατομμύριο κεφτεδάκια ετησίως. Αναλογιστείτε τι θα συνέβαινε αν μπορούσαμε να μετατρέψουμε έστω ένα μέρος τους σε φυτικά κεφτεδάκια. Θα ήταν μια πραγματικά σημαντική μείωση στο περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα.»
- Sharla Halvorson, Υπεύθυνη Τμήματος Υγείας και Βιωσιμότητας IKEA Food

Ζητήσαμε από πελάτες της ΙΚΕΑ να μας πουν τη γνώμη τους για τα νέα φυτικά κεφτεδάκια. Συμφωνείτε; Δοκιμάστε τα!