Δεν υπάρχουν προϊόντα στη λίστα αγαπημένων σας.

Κοινωνία

Στο πλαίσιο αυτό, επιδιώκουμε να βρισκόμαστε σε διαρκή σύνδεση και επαφή με την τοπική και ευρύτερη κοινωνία, τους πολίτες, την τοπική αυτοδιοίκηση, φορείς, οργανισμούς, μη κυβερνητικές οργανώσεις κ.α., στις χώρες όπου δραστηριοποιούμαστε και να ενημερωνόμαστε διαρκώς για τις σημαντικότερες ανάγκες τους ώστε να είμαστε σε θέση να τις κατανοούμε, να τις αξιολογούμε και να συμβάλλουμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, στην ικανοποίησή τους.

Μερικά από τα σημαντικότερα προγράμματα Κοινωνικής Υπευθυνότητας της ΙΚΕΑ παρουσιάζονται στη συνέχεια.

Πρόγραμμα «Σταθμοί Χαράς»

Από το 2013 η ΙΚΕΑ πραγματοποιεί το πρόγραμμα Κοινωνικής Υπευθυνότητας «ΣΤΑΘΜΟΙ ΧΑΡΑΣ» και μέσα από αυτή την πρωτοβουλία στηρίζει δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς στις ευρύτερες περιοχές των καταστημάτων ΙΚΕΑ, διαμορφώνοντας λειτουργικούς χώρους όπου τα παιδιά θα μπορούν να περνούν όμορφες δημιουργικές στιγμές.
Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα «Σταθμοί Χαράς»
 

Πρόγραμμα Εξοπλισμού Βιβλιοθηκών

Η ΙΚΕΑ και Όμιλος FOURLIS πραγματοποιούν παρεμβάσεις σε όλη την Ελλάδα με επίκεντρο τις υποδομές και τη γνώση και αποδέκτες τα παιδιά και τους νέους. Στο πλαίσιο αυτό, εντός του 2016 ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα εξοπλισμού δημοτικών βιβλιοθηκών σε ακριτικές και απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας το οποίο η ΙΚΕΑ υλοποίησε σε συνεργασία με το Δίκτυο Εθελοντών «Δημοσιογράφοι σε Δράση – Journalists Acting». Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2014 και περιλάμβανε τον σχεδιασμό και τη δωρεά εξοπλισμού ΙΚΕΑ με στόχο τη διαμόρφωση 10 βιβλιοθηκών για παιδιά και νέους σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας

Mε την ολοκλήρωση του προγράμματος περισσότερα από 1.500 παιδιά και νέοι έχουν πλέον πρόσβαση στον κόσμο των βιβλίων αλλά και σε περαιτέρω εκπαιδευτικό υλικό, σε ένα περιβάλλον ευχάριστο, ζεστό και λειτουργικό.

Γεύσεις του Τόπου μας

Για τρεις συνεχείς χρονιές, η ΙΚΕΑ στήριξε τοπικούς παραγωγούς, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει τα προϊόντα τους και τοπικές παραδοσιακές γεύσεις, μέσα από τις εκδηλώσεις ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη της ΙΚΕΑ στα πάρκινγκ των καταστημάτων Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Ιωαννίνων και Αττικής.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τοπικοί παραγωγοί είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν προϊόντα όπως ζυμαρικά, πίτες, γαλακτοκομικά και γλυκίσματα, ενώ διάσημοι σεφ, οικοδεσπότες των εκδηλώσεων, ετοίμαζαν με αυτά αγνές γευστικές συνταγές και μοιράζονταν μαγειρικά μυστικά με τους παρευρισκόμενους.

Επιπλέον και με αφορμή τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις, η ΙΚΕΑ πραγματοποίησε παράλληλη δράση και διέθεσε μέρος των εσόδων των καταστημάτων ΙΚΕΑ από συγκεκριμένες ημέρες διεξαγωγής των εκδηλώσεων, για την υποστήριξη δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών των ευρύτερων παραπάνω περιοχών με τη μορφή επίπλων και απαραίτητων ειδών.

Η ΙΚΕΑ μέλος του Δικτύου «ΜΠΟΡΟΥΜΕ»

Από το 2012 η ΙΚΕΑ συνεργάζεται με το ΜΠΟΡΟΥΜΕ, την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που δρα υπέρ της καταπολέμησης της σπατάλης του περισσευούμενου φαγητού και της αξιοποίησής του για κοινωφελή σκοπό σε όλη την Ελλάδα.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, η ΙΚΕΑ προσφέρει δωρεάν, σε καθημερινή βάση, τα γεύματα που δεν διατίθενται στα εστιατόρια των καταστημάτων της στην Ελλάδα, σε οργανισμούς και φορείς, για τη σίτιση συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε ανάγκη.

Από το 2012 η ΙΚΕΑ έχει διαθέσει αναλυτικά:
2012: 41.288 μερίδες φαγητού
2013: 82.958 μερίδες φαγητού
2014: 62.726 μερίδες φαγητού
2015: 92.502 μερίδες φαγητού
2016: 96.468 μερίδες φαγητού
2017: 69.368 μερίδες φαγητού
2018: 59.089 μερίδες φαγητού
2019: 59.092 μερίδες φαγητού

Εξοπλισμός και Διαμόρφωση του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας και των Παιδιών τους στη Θεσσαλονίκη

Το 2013 η ΙΚΕΑ , σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, ανέλαβε τον πλήρη εξοπλισμό και διαμόρφωση του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους, στη Θεσσαλονίκη. Με τα προϊόντα που προσέφερε καθώς και με τον σχεδιασμό του χώρου τον οποίο ανέλαβαν οι έμπειροι διακοσμητές του καταστήματος ΙΚΕΑ Θεσσαλονίκη, ο νέος αυτός ξενώνας μεταμορφώθηκε σε μία ζεστή και φιλόξενη γωνιά για την ανάρρωση και φροντίδα των γυναικών που έχουν βιώσει τη βία στη ζωή τους καθώς και των παιδιών τους.
Βασικός στόχος της δημιουργίας και λειτουργίας του Ξενώνα είναι η ασφαλής διαμονή και σίτιση, η συμβουλευτική ψυχοκοινωνική στήριξη και πληροφόρηση των γυναικών θυμάτων βίας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες σε προσωπικό, κοινωνικό ή επαγγελματικό επίπεδο, προκειμένου να επιτευχθεί η ενδυνάμωσή τους, η άμβλυνση των προβλημάτων τους και η δημιουργία των συνθηκών εκείνων που θα εξασφαλίσουν την επιτυχή διαχείριση των αυξημένων προσωπικών και οικογενειακών τους δυσκολιών και τον απεγκλωβισμό τους από μία κατάσταση ομηρίας και απόγνωσης, ώστε να ενταχθούν με αξιοπρέπεια στο κοινωνικό και εργασιακό περιβάλλον.

Κίνηση Ανθρωπιάς από τους Εργαζόμενους της ΙΚΕΑ και του Ομίλου FOURLIS

Οι εργαζόμενοι της ΙΚΕΑ και του Ομίλου FOURLIS πραγματοποιούν, κάθε χρόνο, τη δική τους πρωτοβουλία ανθρωπιάς. Συγκεκριμένα συλλέγουν τρόφιμα, άλλα είδη πρώτης ανάγκης, ρουχισμό, υποδήματα και παιχνίδια τα οποία διαθέτουν σε Ιδρύματα και Οργανισμούς στην Ελλάδα και την Κύπρο. Η δράση αυτή υλοποιείται από το 2010 και αποτελεί πλέον έναν θεσμό τον οποίο όλοι οι εργαζόμενοι αγκαλιάζουν με αγάπη και ενθουσιασμό.

Εθελοντική Αιμοδοσία

 
Οι εργαζόμενοι της ΙΚΕΑ συμμετέχουν στην Εθελοντική Αιμοδοσία που πραγματοποιεί ο Όμιλος FOURLIS δύο φορές ετησίως, σε εγκαταστάσεις των εταιρειών του Ομίλου.